Algemene tips

24-03-2016

Wel of niet uw aankoop achteraf betalen?

Genieten van uw nieuwe aankoop nog voordat u betaalt heeft. Op de pof kopen klinkt aantrekkelijk en is misschien heel handig als u even krap bij kas zit. Maar is het wel zo verstandig? Achteraf betalen kan mogelijk veel geld kosten. Soms bent u namelijk gewoon aan het lenen. Daarom deze week de verschillende methoden op een rijtje, om kostbare verrassingen door hoge rente te voorkomen.

Digitale acceptgiro

Een overschrijfkaart ontvangen bij uw aankoop was vroeger heel normaal. Maar vanaf 2019 is de papieren versie definitief verleden tijd. Wel zijn er diverse online alternatieven voor deze manier van achteraf betalen. Ook met bijvoorbeeld Afterpay betaalt u wanneer het u uitkomt. Binnen de aangegeven betaaltermijn natuurlijk. Soms rekent een webshop een kleine vergoeding voor het gebruiken van een dergelijk dienst. Maar €1 of €2 betalen voor het uitstellen van uw betaling is nog best te overzien.

Creditcard gebruiken

Ook met een creditcard kunt u uw betaling uitstellen, vaak tot 30 dagen. Betaalt u het bedrag voor die tijd terug, dan heeft u hier geen extra kosten aan. Maar als u te laat bent, betaalt u rente. Een flink hoge rente ook. De rente over een creditcard lening kan zomaar oplopen tot 14%. Een manier van op de pof kopen waar u mee moet oppassen dus.

Kopen op afbetaling

De duurste vorm van uw betaling uitstellen is kopen op afbetaling. U bent namelijk gewoon aan het lenen. Deze lening betaalt u in termijnen terug, tot u uw aankoop volledig heeft betaald. Plus rente, want voor kopen op afbetaling kan tot 14% rente gerekend worden. Een lening aanvragen is een veel goedkoper alternatief. Een doorlopend krediet heeft u bijvoorbeeld al vanaf de lage variabele rente van 4,4%.

Sparen voor uw aankoop

Bij wel of niet kiezen voor op de pof kopen geldt vooral: shop verstandig. Voorkom een dure lening via kopen op afbetaling. Pas op voor de hoge rente bij het te laat aflossen van uw creditcard schuld. En houd rekening met de betaaltermijn bij een acceptgiro. Maar bedenk ook of u uw aankoop misschien nog even kunt uitstellen, zodat u ervoor kunt sparen. De rente op spaargeld mag dan heel laag staan, het kost u in ieder geval geen extra geld.

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.