Algemene tips

25-06-2015

Geld lenen voor vakantie

Nog heel even en de schoolvakanties beginnen weer. Dat betekent de tent van zolder, de auto inpakken en op naar zonnigere oorden! Vakantie: een heerlijk vooruitzicht. Maar zeker niet gratis. Een vakantieganger geeft gemiddeld zo’n €700 uit. Wat is dan verstandig wat betreft vakantie en financiën? Sparen, budgetteren, geld lenen, vakantie op afbetaling…

Vakantie op afbetaling vergelijkbaar met lening

Zoals gezegd kost vakantie gemiddeld €700 per persoon. Voor een gezin kunnen de kosten van een vakantie dus flink oplopen. Weg in eigen land is overigens een stuk goedkoper. Dan geven we per persoon gemiddeld €160 uit. Voor mensen die dergelijke bedragen die direct beschikbaar hebben, lijkt een vakantie op afbetaling een oplossing. Maar pas op! Uw vakantie op afbetaling boeken is vergelijkbaar met het afsluiten van een lening. Met als groot nadeel dat u geld leent tegen een hoge rente. 11% tot 14% rente is hierbij heel normaal.

Sparen of doorlopend krediet voor vakantie

Voor uw vakantie sparen is natuurlijk de beste manier om zorgeloos van uw vakantie te genieten. Want een lening kost geld en betekent voor een langere tijd de verplichting tot afbetalen. Toch is geld lenen soms de enige manier zijn om er even tussenuit te gaan. Hierbij kunt u denken aan het afsluiten van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt extra financiële ruimte wanneer u dat nodig hebt. Het grote voordeel in vergelijking met een vakantie op afbetaling: een doorlopend krediet sluit u al af tegen een rente vanaf 4,5%.

Verantwoord geld lenen voor vakantie

Natuurlijk geldt ook voor geld lenen voor vakantie: leen verantwoord. Ga vooraf na wat uw mogelijkheden en de alternatieven zijn. Vergelijk offertes van verschillende banken met elkaar en sluit de lening af die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Meer weten? Lees onze blog Tips voor verantwoord geld lenen nog eens. Alvast een prettige en zorgeloze vakantie gewenst!

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.