Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

02-10-2014

Rood staan bijna 3x zo duur als lening

Uit een rondvraag onder mijn vrienden en familie bleek dat 1 op de 3 weleens rood staat. Dat is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde van 35%. “En hoeveel kost het je?” vroeg ik aansluitend. Tot mijn verbazing wisten de de meesten het eigenlijk niet goed. Zonde!

Rood staan duurste leenvorm

Rood staan kan handig zijn om een tijdelijk tekort op te vangen. Maar een structureel negatief banksaldo kost veel geld. Over het negatieve saldo betaalt u tussen de 9 en 15% rente. Dat is echt heel veel! Ter vergelijking: voor een Doorlopend Krediet betaalt u een rente vanaf 4,7%.

Rood staan en geld sparen

Op een spaarrekening krijgt u tussen de 0,5 en 2% rente. Rood staan kost dus meer dan sparen oplevert. Zorg daarom eerst voor een positief saldo, voordat u gaat sparen.

Tips: nooit meer rood staan

  • Creëer inzicht in uw financiën: waarom staat u rood en waar kunt u besparen?
  • Spaar maandelijks voor aflossing: zorg dat u elke maand iets verder uit de rode cijfers komt.
  • Creëer een financiële buffer: zorg dat u een buffer heeft van €3.500 tot €5.000 voor onvoorziene kosten.
  • Roodstand blokkeren: neem contact op met uw bank om roodstand te blokkeren. Zo voorkomt u dat u toch nog in de rode cijfers komt.

Alternatief voor roodstand

Lukt het niet om uit de rode cijfers te komen? Denk dan eens na over een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet. De rente is veel lager en u lost de lening maandelijks af. Zo bespaart u veel geld en weet u precies wanneer u schuldenvrij bent.

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.