Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

Klantbeoordeling 9.5

085 - 760 89 89

Algemene tips

02-10-2014

Rood staan bijna 3x zo duur als lening

Uit een rondvraag onder mijn vrienden en familie bleek dat 1 op de 3 weleens rood staat. Dat is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde van 35%. “En hoeveel kost het je?” vroeg ik aansluitend. Tot mijn verbazing wisten de de meesten het eigenlijk niet goed. Zonde!

Rood staan duurste leenvorm

Rood staan kan handig zijn om een tijdelijk tekort op te vangen. Maar een structureel negatief banksaldo kost veel geld. Over het negatieve saldo betaalt u tussen de 9 en 15% rente. Dat is echt heel veel! Ter vergelijking: voor een Doorlopend Krediet betaalt u een rente vanaf 4,7%.

Rood staan en geld sparen

Op een spaarrekening krijgt u tussen de 0,5 en 2% rente. Rood staan kost dus meer dan sparen oplevert. Zorg daarom eerst voor een positief saldo, voordat u gaat sparen.

Tips: nooit meer rood staan

 • Creëer inzicht in uw financiën: waarom staat u rood en waar kunt u besparen?
 • Spaar maandelijks voor aflossing: zorg dat u elke maand iets verder uit de rode cijfers komt.
 • Creëer een financiële buffer: zorg dat u een buffer heeft van €3.500 tot €5.000 voor onvoorziene kosten.
 • Roodstand blokkeren: neem contact op met uw bank om roodstand te blokkeren. Zo voorkomt u dat u toch nog in de rode cijfers komt.

Alternatief voor roodstand

Lukt het niet om uit de rode cijfers te komen? Denk dan eens na over een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet. De rente is veel lager en u lost de lening maandelijks af. Zo bespaart u veel geld en weet u precies wanneer u schuldenvrij bent.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 17 september

“Lening werd zeer snel geregeld en zelfs aanpassing van het te lenen bedrag was bunnen een dag gerealiseerd. Ook werd er goed meegedacht vwb de beste aanbieder.”

JG Hamstra

Bekijk alle 632 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 4,2%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 56.522,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 785,- en een rentetarief van 4,2%.