Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

12-03-2015

Nog meer over geld lenen: het doorlopend krediet

In uw zoektocht naar de meest geschikt lening zult u naast de persoonlijke lening ook in aanraking komen met het doorlopend krediet. Wat is het verschil tussen deze twee leningen en wanneer kunt u het best kiezen voor een doorlopend krediet? Vandaag het vervolg op onze blog Meer over geld lenen, maar dan met de focus op flexibel geld lenen.

Rood staan tegen hoge rente

Mensen die kiezen voor een persoonlijke lening hebben vaak een concreet leendoel voor ogen. Maar geld lenen doe je niet altijd met dat uitgangspunt. Het kan ook zijn dat u tijdelijk wat meer financiële ruimte nodig hebt. Dan is een doorlopend krediet een goede optie. Zeker in vergelijking met rood staan op uw lopende rekening. Dat is ook een manier om tijdelijk over extra geld te beschikken, maar banken rekenen hierbij vaak een rentepercentage dat kan oplopen tot wel 15%! Een doorlopend krediet is voordeliger.

Kenmerk doorlopend krediet: variabele rente

Bij het afsluiten van een lopend krediet spreekt u een maximaal bedrag af met uw kredietverstrekker. Tijdens de looptijd van uw krediet kunt u flexibel geld opnemen tot dat maximale bedrag. Feitelijk is dat opgenomen bedrag uw lening. Hierover betaalt u dan ook rente. Deze rente kan verschillen. Een belangrijk kenmerk van een doorlopend krediet is namelijk de variabele rente. Uw rente is onder andere gebaseerd op de actuele rentestand. Dit betekent dat uw rente stijgt wanneer de rente stijgt. Maar ook dat u profiteert van een lagere rente wanneer de rente daalt!

Flexibel geld opnemen en boetevrij aflossen

Zoals gezegd kunt u tot uw maximale bedrag flexibel geld opnemen van uw doorlopend krediet. Maar u kunt niet alleen flexibel geld opnemen. Ook aflossen kan met een doorlopend krediet wanneer u dat wilt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Dit maakt het doorlopend krediet tot de ideale lening waarmee u extra geld achter de hand hebt op de momenten dat u dat nodig hebt.

Om meteen een offerte op te vragen voor uw doorlopend krediet, klikt u hier.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.