Algemene tips

22-01-2015

Geld lenen voor wintersport

De feestdagen zijn voorbij en de lente nog ver weg. Hebt u ook wintersportplannen om deze donkere dagen door te komen? Op zoek naar een goede wintersport aanbieding dus! Maar hoe zorgt u dat u voldoende geld hebt om deze wintersport te bekostigen? Natuurlijk probeert u te sparen voor uw skivakantie. Mocht dit niet lukken, dan is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet een aanvullende optie.

Kosten wintersport

Een skivakantie kan flink in de papieren lopen. Alleen de reis- en verblijfkosten samen zullen al een aardig bedrag zijn. Dan hebt u nog geen skipas of ski’s. Om nog maar te zwijgen over de gezelligheidselementen van de wintersport: een drankje op een zonnig terras of een heerlijke maaltijd ’s avonds. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in Nederland gemiddeld 679 euro per persoon aan wintersport wordt uitgegeven. Een flink bedrag, zeker wanneer u met het hele gezin op skivakantie gaat.

Geld besparen voor skivakantie

Is voor u de skivakantie het geld meer dan waard? Een goede tip om niet verrast te worden door de hoge kosten is het hele jaar door geld sparen voor uw wintersport. Een concreet spaardoel helpt bij het sparen en u weet precies wat u kunt uitgeven. Andere tips:

  • Boek uw skivakantie ruim op tijd. Zo profiteert u van voordelige aanbiedingen.
  • Vergelijk de kosten van verschillende skigebieden. Zo zijn Slovenië en Tsjechië goedkoper dan Frankrijk en Oostenrijk.
  • Door een hotel te kiezen dat wat verder van de piste ligt, bespaart u op uw hotelkosten.
  • Leen ski’s en ander materiaal van familie of vrienden.
  • Controleer uw huidige reisverzekering en bekijk of een aanvullende verzekering nodig is. Het voorkomen van oververzekering kan u geld besparen.

Geld lenen voor skivakantie

Komt u toch geld tekort voor uw wintersport vakantie? Dan is een lening voor uw skivakantie een mogelijkheid. U kunt dan zowel kiezen voor een persoonlijke lening als voor een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening betekent een vast bedrag lenen tegen een vaste rente. Een doorlopend krediet biedt u een flexibele lening. Voor een concreet leendoel zoals een skivakantie is een persoonlijke lening geschikt. Ook een doorlopend krediet is een prima keuze, met als voordeel dat u continu geld achter de hand hebt.

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.