Algemene tips

06-09-2019

Met welk inkomen kan ik welke lening afsluiten?

Je inkomen is een belangrijke factor voor de bank om te bepalen hoeveel geld je verantwoord kunt lenen. Hoe stabieler en hoger je inkomen, hoe hoger het leenbedrag en hoe lager de rente. Lees in dit blog meer over welke lening het beste past afhankelijk van je type inkomen. 

Lening met een tijdelijk dienstverband 

Of en hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van je persoonlijke situatie en je type inkomen. De continuïteit en stabiliteit van het inkomen is van essentieel belang bij kredietvertrekking. Als je in loondienst bent en je hebt een tijdelijk dienstverband, kun je onder bepaalde voorwaarden via het Nederlands Krediet Collectief geld lenen. Standaard wordt maximaal 70% van het inkomen uit een tijdelijk dienstverband meegenomen als vast en bestendig inkomen. Hierdoor wordt je leencapaciteit ofwel het verantwoord kredietbedrag wat je kunt lenen aanzienlijk beperkt. Echter onder bepaalde voorwaarden wordt een uitzondering op deze regel gemaakt. Lees deze tips om een lening af te sluiten als je een tijdelijk contract hebt

Geld lenen als uitzendkracht 

Werk je als uitzendkracht? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een lening afsluiten. Ben je werkzaam als uitzendkracht, dan is het afhankelijk van de fase van de uitzendovereenkomst of het inkomen door de kredietverstrekkers meegenomen wordt in de berekening van jouw verantwoord kredietmaximum. Lees deze tips om geld te lenen als uitzendkracht.

Geld lenen als ZZP’er 

Ook als ZZP’er of ondernemer kun je privéeen lening afsluiten onder bepaalde voorwaarden. Het Nederlands Krediet Collectief biedt een uniek product aan speciaal voor zelfstandig ondernemers die geld willen lenen zonder dat er door de bank een onderpand wordt verlangd. Hiervoor kom je in aanmerking als jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar kunt overleggen, met een positief eigen vermogen,  een positieve BKR registratie hebt, en woonachtig bent in een huur of koopwoning in Nederland.  

Wil je een auto voor privégebruik aanschaffen, een lopende lening oversluiten of een verbouwing van je woning financieren? In deze gevallen is het slim om een persoonlijke lening af te sluiten. 

Geld lenen als je met pensioen bent 

Ben je met pensioen en wil je geld lenen? Geld lenen met een pensioen inkomen is mogelijk, maar niet bij iedere kredietverstrekker. Kredietverstrekkers hanteren een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Onlangs is de maximale leeftijd verhoogd naar 74 jaar. Voorwaarde is wel dat je dan de lening aflost binnen 5 jaar.

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Meer weten welk type lening het best bij jou past? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. 

Offerte aanvragen 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per zaterdag 15 juni

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.