Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

06-09-2019

Met welk inkomen kan ik welke lening afsluiten?

Je inkomen is een belangrijke factor voor de bank om te bepalen hoeveel geld je verantwoord kunt lenen. Hoe stabieler en hoger je inkomen, hoe hoger het leenbedrag en hoe lager de rente. Lees in dit blog meer over welke lening het beste past afhankelijk van je type inkomen. 

Lening met een tijdelijk dienstverband 

Of en hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van je persoonlijke situatie en je type inkomen. De continuïteit en stabiliteit van het inkomen is van essentieel belang bij kredietvertrekking. Als je in loondienst bent en je hebt een tijdelijk dienstverband, kun je onder bepaalde voorwaarden via het Nederlands Krediet Collectief geld lenen. Standaard wordt maximaal 70% van het inkomen uit een tijdelijk dienstverband meegenomen als vast en bestendig inkomen. Hierdoor wordt je leencapaciteit ofwel het verantwoord kredietbedrag wat je kunt lenen aanzienlijk beperkt. Echter onder bepaalde voorwaarden wordt een uitzondering op deze regel gemaakt. Lees deze tips om een lening af te sluiten als je een tijdelijk contract hebt

Geld lenen als uitzendkracht 

Werk je als uitzendkracht? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een lening afsluiten. Ben je werkzaam als uitzendkracht, dan is het afhankelijk van de fase van de uitzendovereenkomst of het inkomen door de kredietverstrekkers meegenomen wordt in de berekening van jouw verantwoord kredietmaximum. Lees deze tips om geld te lenen als uitzendkracht.

Geld lenen als ZZP’er 

Ook als ZZP’er of ondernemer kun je privéeen lening afsluiten onder bepaalde voorwaarden. Het Nederlands Krediet Collectief biedt een uniek product aan speciaal voor zelfstandig ondernemers die geld willen lenen zonder dat er door de bank een onderpand wordt verlangd. Hiervoor kom je in aanmerking als jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar kunt overleggen, met een positief eigen vermogen,  een positieve BKR registratie hebt, en woonachtig bent in een huur of koopwoning in Nederland.  

Wil je een auto voor privégebruik aanschaffen, een lopende lening oversluiten of een verbouwing van je woning financieren? In deze gevallen is het slim om een persoonlijke lening af te sluiten. 

Geld lenen als je met pensioen bent 

Ben je met pensioen en wil je geld lenen? Geld lenen met een pensioen inkomen is mogelijk, maar niet bij iedere kredietverstrekker. Kredietverstrekkers hanteren een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Onlangs is de maximale leeftijd verhoogd naar 74 jaar. Voorwaarde is wel dat je dan de lening aflost binnen 5 jaar.

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Meer weten welk type lening het best bij jou past? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. 

Offerte aanvragen 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: zondag 9 augustus

“Krediet bij Defam afgesloten. Prima geholpen, vriendelijke medewerksters, denken goed mee. Alleen de MyDefam App, waar je alle gegevens over je krediet kan zien doet het al meer dan 2 weken niet.”

Jilles Vermaas

Bekijk alle 1000 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.