Algemene tips

01-08-2019

Leningen samenvoegen of oversluiten, hoe zit dat?

Heb je meerdere leningen lopen, uitstaande schulden van creditcards of roodstand bij je bank ? Wist je dat voor veel van deze leningen vaak een te hoge rente wordt betaald? Soms wel tot 14% rente per jaar op leningen van creditcards of roodstand. Sluit je je lening over of voeg je je leningen samen, dan kun je een hoop geld besparen. Lees in dit blog hoe dat werkt. 

Leningen samenvoegen: waarom is dat slim?

Als je meerdere leningen hebt, is je leningen samenvoegen tot één grote persoonlijke lening vaak voordeliger en een slimme keuze. Door je leningen samen te voegen, weet je wat je hebt. Zorg voor een overzicht van welke leningen je waar hebt en hoe hoog de nog openstaande bedragen zijn. Denk hierbij niet alleen aan gewone leningen, maar ook aan doorlopende kredieten, openstaande bedragen op je creditcard, roodstand bij de bank en koop op afbetaling. Vooral over de laatste drie betaal je vaak een hoge rente, waardoor je er gemakkelijk veel op bespaart. Bovendien staat de rente momenteel laag en mag je nu kosteloos extra tussentijds aflossen op de lening. De rente op een groot leenbedrag is bovendien lager dan de verschillende rentes op de kleine leningen.

Samenvoegen leningen geeft je financiële rust en overzicht 

Door je lening over te sluiten naar 1 geldverstrekker, ben je ook sneller van je lening verlost.  Je betaalt niet alleen een lagere rente maar je kunt ook je looptijd wijzigen en je krijgt nieuwe leenvoorwaarden. Dat geeft je financiële rust en overzicht. 

 Bereken je oversluitvoordeel

Lening oversluiten per bank

Heb je een lening lopen bij je huisbank? Lees hier hoe je je lening oversluit bij de ABN AMROING, of Rabobank

Heb je daar een doorlopend krediet? Kies dan voor een persoonlijke lening met een lagere vaste rente! 

Kosteloze online oversluitservice: pak die besparing! 

Een lening oversluiten lijkt misschien ingewikkeld maar dat is niet zo. Je kunt namelijk op elk gewenst moment je huidige lening kosteloos oversluiten naar een nieuwe lening. Je maakt hiervoor gebruik via onze gratis online oversluitservice. Daarnaast melden wij bij de BKR je oude leningen af. Onze kredietspecialisten geven je persoonlijk advies en berekenen voor jou hoe hoog de besparing is. Zo weet je precies hoeveel je gaat besparen. 

De voordelen van oversluiten via NKC

  •       Betaal nog maar één vast bedrag per maand
  •       Profiteer van een lagere rente
  •       Wij regelen kosteloos de overstap voor je

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per dinsdag 21 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.