Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

12-07-2019

Elektrische fiets financieren: wat zijn de opties?

De elektrische fiets of e-bike, is steeds vaker te zien in ons straatbeeld. Deze fiets wint steeds meer aan populariteit. Een elektrische fiets is een stuk duurder dan een normale fiets. De prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro. Een lening kan dan uitkomst bieden om de elektrische fiets te kopen. 

Kies de juiste lening voor je elektrische fiets 

Als je geld wilt lenen voor een elektrische fiets heb je twee opties: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

 Een persoonlijke lening is voor je elektrische fiets de meest geschikte financiering. Het bedrag dat je maandelijks aflost staat vast en je weet precies wanneer de lening is afgelost. Een doorlopend krediet biedt je meer flexibiliteit om naast je elektrische fiets ook onverwachtse uitgaven te kunnen financieren. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Houd met het bepalen van de looptijd wel rekening met de economische levensduur van de e-bike. 

Wees op je hoede met e-bike op afbetaling 

Veel fietsenzaken bieden e-bikes op afbetaling aan. Wij raden dit af. De rente voor zo’n elektrische fiets lening is vaak hoger dan wat je betaalt voor lening bij een bank of kredietmaatschappij. 

Lening e-bike: waar moet je verder op letten?

Als je een persoonlijke lening wilt gaan afsluiten voor de aanschaf van een e-bike, zijn een aantal zaken van belang. 

 •       Rente – Vergelijk de rentes. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste kredietverstrekker loopt op tot ruim 4 procent. Op een lening voor een elektrische fiets zijn dat elke maand tientallen euro’s. 
 •       Voorwaarden – Naast de rente bepalen de leenvoorwaarden bepalen uiteindelijk de hoogte van je lening. Lees deze dan ook goed door. Controleer bijvoorbeeld of je tussentijds extra mag aflossen of dat je bij de kredietverstrekker altijd boetevrij kunt aflossen.
 •       Looptijd – Kies een gunstige looptijd die verantwoord is. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Kijk daarom goed naar de economische levensduur van de e-bike. Stem je looptijd hierop af. 

Lening aanvragen

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.