Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

12-07-2019

Elektrische fiets financieren: wat zijn de opties?

De elektrische fiets of e-bike, is steeds vaker te zien in ons straatbeeld. Deze fiets wint steeds meer aan populariteit. Een elektrische fiets is een stuk duurder dan een normale fiets. De prijzen liggen tussen de 1.500 en 3.000 euro. Een lening kan dan uitkomst bieden om de elektrische fiets te kopen. 

Kies de juiste lening voor je elektrische fiets 

Als je geld wilt lenen voor een elektrische fiets heb je twee opties: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

 Een persoonlijke lening is voor je elektrische fiets de meest geschikte financiering. Het bedrag dat je maandelijks aflost staat vast en je weet precies wanneer de lening is afgelost. Een doorlopend krediet biedt je meer flexibiliteit om naast je elektrische fiets ook onverwachtse uitgaven te kunnen financieren. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Houd met het bepalen van de looptijd wel rekening met de economische levensduur van de e-bike. 

Wees op je hoede met e-bike op afbetaling 

Veel fietsenzaken bieden e-bikes op afbetaling aan. Wij raden dit af. De rente voor zo’n elektrische fiets lening is vaak hoger dan wat je betaalt voor lening bij een bank of kredietmaatschappij. 

Lening e-bike: waar moet je verder op letten?

Als je een persoonlijke lening wilt gaan afsluiten voor de aanschaf van een e-bike, zijn een aantal zaken van belang. 

  •       Rente – Vergelijk de rentes. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste kredietverstrekker loopt op tot ruim 4 procent. Op een lening voor een elektrische fiets zijn dat elke maand tientallen euro’s. 
  •       Voorwaarden – Naast de rente bepalen de leenvoorwaarden bepalen uiteindelijk de hoogte van je lening. Lees deze dan ook goed door. Controleer bijvoorbeeld of je tussentijds extra mag aflossen of dat je bij de kredietverstrekker altijd boetevrij kunt aflossen.
  •       Looptijd – Kies een gunstige looptijd die verantwoord is. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Kijk daarom goed naar de economische levensduur van de e-bike. Stem je looptijd hierop af. 

Lening aanvragen

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 4 maart

“Super snel geholpen en alles snel geregeld”

M. Van Dijk

Bekijk alle 1180 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.