Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

12-07-2019

Geld lenen: waar moet je op letten?

Een nieuwe auto, een droom vakantie, een nieuwe camper, er zijn tal van situaties waarin je meer geld nodig hebt dan dat je hebt. In dat geval kan geld lenen een goede optie zijn. Waar moet je op letten als je een lening afsluit? Lees verder. 

Lenen voor welk bestedingsdoel 

Afhankelijk van je bestedingdoel, kun je gaan bepalen welk type lening het meest geschikt voor je is. Heb je bijvoorbeeld geld nodig voor een nieuwe auto? Je auto financieren kan met een lening bij de bank of met een autolening via de dealer. Daarbij wil die aardige dealer je graag helpen de aankoop te financieren. Maar in dat geval betaal je vaak een hogere rente. Een lening van de bank is meestal voordeliger.

Leenvormen: persoonlijke lening of doorlopend krediet? 

Wil je geld lenen voor een grote aankoop? En vooraf weten hoeveel je per maand betaalt aan rente en aflossing? Dan is een persoonlijke lening een goede keuze. Bij een persoonlijke lening weet je exact wat je per maand betaalt aan rente en aflossing. Je leent met een vaste rente tijdens de gehele looptijd en je betaalt elke maand een vast bedrag. Wil je meer flexibiliteit en geld kunnen opnemen wanneer jij dat nodig hebt? Dan biedt een doorlopend krediet uitkomst. 

Geld lenen met je credit card

Het is erg verleidelijk. Met een credit card kun je eenvoudig aankopen doen en die pas later terugbetalen. Eigenlijk is dat ook een manier van geld lenen. Je kunt de rekening van je credit card ook gespreid terugbetalen. In dat geval betaal je wel rente over het openstaande saldo. Het rentepercentage is vaak erg hoog en ligt rond de 14 procent. Heb je dus wat extra geld nodig voor onverwachte uitgaven? Dan is een persoonlijke lening een betere en goedkopere optie. 

Vergelijk aanbieders en rente

Rentetarieven verschillen sterk per kredietverstrekker. Het is dus slim om vooraf de rentes goed te vergelijken. 

Vergelijk de rentetarieven  

Maar het vergelijken van aanbieders en tarieven zegt niet alles. Bij ongeveer de helft van alle persoonlijke leningen en doorlopende kredieten wordt het werkelijke rente- tarief pas duidelijk nadat een offerte is aangevraagd, zo blijkt uit recent onderzoek van productvergelijker MoneyView. De hoogte van de rente wordt namelijk vastgesteld op basis van een persoonlijk risicoprofiel. Dus afhankelijk van je persoonlijke situatie. 

Meer weten? Vraag onze kredietspecialisten om advies. 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.