Blog

11-10-2024

Gemakkelijk en veilig een lening aanvragen: Uw complete gids

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een nieuwe lening? Om met een goed gevoel uw lening af te sluiten is het verstandig om uzelf voor te bereiden op uw lening. Het aanvragen van een persoonlijke lening kan tegenwoordig eenvoudig online gedaan worden. Om te zorgen dat u een lening vindt die aansluit aan uw wensen en voorwaarden is voorbereiding nodig. U kunt gebruik maken van online tools om makkelijk leningen met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het essentieel dat u een financieel plan opzet voor uw lening om een beter beeld te krijgen hoeveel u dient te lenen en de impact die de lening heeft op uw maandlasten. Vervolgens kunt u in 4 eenvoudige stappen uw lening aanvragen. 

Alles wat u moet weten om gemakkelijk en veilig een lening aan te vragen en goedkeuring te krijgen.

De leningaanvraagprocedure

Een van de populairste leningen is de persoonlijke lening. Met deze lening weet u precies waar u aan toe bent, de rente en looptijd staan namelijk vast zoals afgesproken bij het afsluiten van uw lening. Daarnaast geniet u van flexibiliteit, u kunt namelijk geheel boetevrij vroegtijdig aflossen of extra bijlenen tot aan het afgesproken maximum leenbedrag. 

In 4 simpele stappen kunt u een persoonlijke lening aanvragen bij het Nederlands Krediet Collectief: 

  1. U begint met het aanvragen van een offerte voor de door u gewenste lening. Hierin is informatie nodig om uw lening te berekenen zoals uw inkomen. 

  2. Vervolgens wordt de aanvraag getoetst, als deze is goedgekeurd ontvangt u een digitale passende offerte. In deze offerte kunt u zien hoeveel u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomen en wat uw maandlasten zijn onder de betreffende lening. 

  3. Om de lening verder te formaliseren zullen documenten opgevraagd worden in onze beveiligde omgeving, mijn NKC

  4. U kunt vervolgens het aanbod van de lening accepteren, u zult dan binnen 2 werkdagen het geld op uw rekening ontvangen. 

Veiligheidsmaatregelen bij het aanvragen van een lening

Voordat u een lening kiest is het verstandig om uzelf voor te bereiden. Met de vergelijkingstool van het Nederlands Krediet Collectief kunt u eenvoudig verschillende leningen met elkaar vergelijken. Zo kunt u een lening kiezen met een lagere rente, dit helpt u om uw maandlasten te verminderen. 

Lenen kost altijd geld, daarom is het belangrijk om niet meer te lenen dan nodig is. Bereken van tevoren wat de kosten zullen zijn van uw aankoop, bijvoorbeeld een verbouwing of verduurzaming van uw woning. Om beter inzicht te krijgen in deze kosten kunt u offertes aanvragen. Het is verstandig om spaargeld beschikbaar te hebben als noodfonds. Wanneer u een grote aankoop uitvoert is het aan te raden altijd een spaarpot, van bijvoorbeeld 3 of meer maandsalarissen, gespaard te hebben. 

Wanneer u een duurzame investering doet, bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen op uw dak, kunt u gebruikmaken van een groene lening. Deze leningen bieden een lagere rente wat kosten kan besparen. 

Snel goedkeuring verkrijgen

Om snel goedkeuring te krijgen helpt het de kredietverstrekker als u uw documenten voor de lening aanvraag direct beschikbaar hebt. Denk aan uw laatste 3 salarisstroken, documenten van uw openstaande schuld, uw afschriften van uw bank en een kopie van een legitiem identificatiebewijs. U kunt ter voorbereiding altijd om gratis advies vragen door contact op te nemen met een van onze experts.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance





085 - 760 89 89

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.