Welke lening is het meest geschikt om bestaande lening(en) over te sluiten

Als u bestaande leningen heeft, is het in veel gevallen voordelig om deze over te sluiten. Vooral leningen bij creditcards en verzendhuiskredieten (bijvoorbeeld Wehkamp of Neckermann) hebben vaak een heel hoge rente die kan oplopen tot wel 14% per jaar. Maar ook roodstaan op uw betaalrekening bij de bank is erg duur. Ook komt u door het samenvoegen van leningen vaak in aanmerking voor een lagere rente. Daardoor bent u in staat om of de looptijd van uw lening(en) te verkorten of uw maandelijkse betalingen te verlagen. Afhankelijk van uw wensen kan zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet een goede optie zijn.

Looptijd van de overgesloten lening

Om de gewenste looptijd te bepalen kunt u kijken naar de looptijd van de huidige lening(en). Ook kunt u kijken naar de totale maandelijkse betalingen van uw lening(en). Het is echter logischer om uw wensen en uw persoonlijke siuatie als uitgangspunt te nemen voor het bepalen van de looptijd van uw lening. Hoe korter de looptijd van de lening, hoe hoger het maandbedrag zal zijn. Maar uw lening is dan wel eerder afgelost.

Voordelen van een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. Zowel de looptijd als de rente staan vooraf vast. U dient er echter wel rekening mee te houden dat er bij vervroegde (extra) aflossing aanvullende kosten in rekening gebracht kunnen worden (maximaal 1% van het in te lossen bedrag).

Voordelen van een doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kunt u boetevrij (extra) aflossen. Zeker in het geval u verwacht extra inlossingen te gaan doen tijdens de looptijd van de lening kan dit een goede oplossing zijn. Ook heeft u met een doorlopend krediet de mogelijkheid om afgeloste bedragen eventueel weer op te nemen. Zo heeft u dus optimale flexibiliteit.

Verzeker uw lening met een kredietbeschermer

U sluit uw lopende leningen over om te profiteren van één overzichtelijke lening met een lage rente. Lenen tegen een lage rente en zonder zorgen? Als u een kredietbeschermer voor uw nieuwe lening afsluit bent u verzekerd in het geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden. De verzekering neemt in geval van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid de maandtermijn van u over. Komt u te overlijden dan valt het verzekerde bedrag vrij zodat uw nabestaanden uw schuld niet overnemen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top