Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wil je je tuin laten aanleggen of is je huidige tuin toe aan vernieuwing maar heb je onvoldoende eigen middelen? De kosten voor het aanleggen van een tuin kunnen aardig oplopen. Dan kan een lening uitkomst bieden. Lees in dit blog meer over de mogelijkheden om geld te lenen voor je tuin. 

 De mogelijkheden om je tuin te financieren 

Je tuin financieren kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De persoonlijke lening is de meest verantwoorde keuze. Door het afsluiten van een persoonlijke lening heb je zekerheid. Je weet van te voren precies hoeveel je gaat betalen. De rente en looptijd staan vast. Door het afsluiten van een tuin lening hoef je niet eenmalig een bedrag direct te betalen, je betaalt maandelijks rente over de door jou afgesloten lening.

Looptijd persoonlijke lening bepalen 

Als je voor een persoonlijke lening kiest om je tuin te financieren, spreek je met de bank een looptijd af. Omdat je elke maand aflost, is aan het einde van de looptijd de hele lening voor je tuin afgelost. Hierbij geldt vaak hoe langer de looptijd, hoe lager de rente die je betaalt en hoe lager je maandlasten. Maar kies niet zomaar voor de langste looptijd. Met een langere looptijd betaal je langer rentekosten over het verschuldigde bedrag, waardoor je dus eigenlijk meer geld kwijt bent dan bij een lening met een kortere looptijd. Kies dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

Onvoorziene kosten tuin financieren

Het is moeilijk in te schatten hoeveel je nieuwe tuin gaat kosten. Het kan altijd duurder uitpakken dan je van tevoren had bedacht. Je kunt deze onvoorziene kosten van de tuin financieren met een doorlopend krediet, maar daarvan is de rente niet aftrekbaar. Kies daarom voor een persoonlijke lening. Om met een persoonlijke lening toch geld achter de hand te hebben, voor onvoorziene kosten, leen je wat meer geld dan je nodig denkt te hebben. Als je dit geld opzij zet, kun je er je lening vervroegd mee aflossen als je het geld niet nodig hebt gehad. Zo heb je je lening nog sneller afgelost.

Korting lening als huiseigenaar 

Heb je een eigen woning en wil je je tuin opnieuw aanleggen? Dan kun je je nieuwe tuin financieren met een lagere rente via een persoonlijke lening voor huiseigenaren. Een eigen woning betekent meer zekerheid voor de kredietverstrekker. Als huiseigenaar betaal je immers al een hypotheek en voldoe je hiermee grotendeels aan een betalingsverplichting. Daarnaast ziet de bank een huis als een “soort” van onderpand. 

Meer weten? Onze kredietspecialisten helpen je graag verder met de financiering van je tuin.

Lening aanvragen 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-69

Tips voor huiseigenaren

20-12-2020

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.