Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wil je je tuin laten aanleggen of is je huidige tuin toe aan vernieuwing maar heb je onvoldoende eigen middelen? De kosten voor het aanleggen van een tuin kunnen aardig oplopen. Dan kan een lening uitkomst bieden. Lees in dit blog meer over de mogelijkheden om geld te lenen voor je tuin. 

 De mogelijkheden om je tuin te financieren 

Je tuin financieren kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De persoonlijke lening is de meest verantwoorde keuze. Door het afsluiten van een persoonlijke lening heb je zekerheid. Je weet van te voren precies hoeveel je gaat betalen. De rente en looptijd staan vast. Door het afsluiten van een tuin lening hoef je niet eenmalig een bedrag direct te betalen, je betaalt maandelijks rente over de door jou afgesloten lening.

Looptijd persoonlijke lening bepalen 

Als je voor een persoonlijke lening kiest om je tuin te financieren, spreek je met de bank een looptijd af. Omdat je elke maand aflost, is aan het einde van de looptijd de hele lening voor je tuin afgelost. Hierbij geldt vaak hoe langer de looptijd, hoe lager de rente die je betaalt en hoe lager je maandlasten. Maar kies niet zomaar voor de langste looptijd. Met een langere looptijd betaal je langer rentekosten over het verschuldigde bedrag, waardoor je dus eigenlijk meer geld kwijt bent dan bij een lening met een kortere looptijd. Kies dus voor een zo kort mogelijke looptijd.

Onvoorziene kosten tuin financieren

Het is moeilijk in te schatten hoeveel je nieuwe tuin gaat kosten. Het kan altijd duurder uitpakken dan je van tevoren had bedacht. Je kunt deze onvoorziene kosten van de tuin financieren met een doorlopend krediet, maar daarvan is de rente niet aftrekbaar. Kies daarom voor een persoonlijke lening. Om met een persoonlijke lening toch geld achter de hand te hebben, voor onvoorziene kosten, leen je wat meer geld dan je nodig denkt te hebben. Als je dit geld opzij zet, kun je er je lening vervroegd mee aflossen als je het geld niet nodig hebt gehad. Zo heb je je lening nog sneller afgelost.

Korting lening als huiseigenaar 

Heb je een eigen woning en wil je je tuin opnieuw aanleggen? Dan kun je je nieuwe tuin financieren met een lagere rente via een persoonlijke lening voor huiseigenaren. Een eigen woning betekent meer zekerheid voor de kredietverstrekker. Als huiseigenaar betaal je immers al een hypotheek en voldoe je hiermee grotendeels aan een betalingsverplichting. Daarnaast ziet de bank een huis als een “soort” van onderpand. 

Meer weten? Onze kredietspecialisten helpen je graag verder met de financiering van je tuin.

Lening aanvragen 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

blog-69

Tips voor huiseigenaren

08-08-2019

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 4 augustus

“Perfect en snel geregeld.”

heer Goossens

Bekijk alle 994 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.