Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

07-06-2019

Auto financieren: welke opties zijn er?

Op zoek naar een nieuwe auto maar heb je onvoldoende spaargeld? Dan kan een autolening uitkomst bieden. Lees in dit blog meer over de mogelijkheden om je auto te financieren.

Kies de auto financiering die bij je past 

Je auto financieren kan met een lening bij de bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. Alle leenvormen hebben zo hun voor-en nadelen. We zetten ze voor je op een rij. Sluit je een persoonlijke lening af voor je nieuwe auto, dan is de auto echt van jou. Je weet precies waar je aan toe bent: zowel de rente als de looptijd staan vooraf vast. De restwaarde van je auto kun je gebruiken voor het boetevrij aflossen van de lening. Bij een huurkoop lening via de dealer is de auto pas van jou nadat je de auto hebt afbetaald. Vaak betaal je een hogere rente dan bij een persoonlijke lening. De looptijd is vaak langer en ook is extra aflossen niet altijd mogelijk. Hiermee ben je dus een stuk beperkter. 

Bij private lease moet je je auto weer inleveren nadat de leaseperiode voorbij is. Wil je tussentijds het leasecontract verbreken, dan kost dat vaak veel geld. Bovendien kun je na de leaseperiode maar 3 schadevrije jaren meenemen voor je autoverzekering. 

Kortom, de persoonlijke lening is van al deze leenvormen de meest gunstigste om je auto te financieren

Persoonlijke lening meeste geschikte vorm van auto financieren 

Bij een persoonlijke lening, ontvang je het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost (de looptijd). Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing (maandelijkse termijnbedrag).

Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien kun je bij een persoonlijke lening tegenwoordig boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af. Dan bespaar je op de rentekosten.

Let op de maandlasten auto lening

Nadat je de auto hebt gekocht, komen er nog extra kosten bij. Kijk dus niet alleen naar de maandlasten van de lening, maar ook naar wat je verder kwijt bent aan de auto. Denk hierbij aan brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Het totale plaatje moet wel in je budget passen.

Auto lening? Verzeker je auto all risk 

Heb je de auto van je dromen gekocht? Dan is het slim om je nieuwe aankoop goed te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is zonde wanneer je schade rijdt en geen vergoeding ontvangt door de verkeerde dekking.

Koop je een auto met financiering? Dan raden wij afhankelijk van het bouwjaar en nieuwwaarde aan de (auto allrisk) te verzekeren. Rijd je de auto bijvoorbeeld door eigen toedoen total loss, dan is het handig om zekerheid te hebben van een schade uitkering.  Zo voorkom je dat je vast zit je aan de autofinanciering terwijl de auto op de sloop staat. 

Waarom juist kiezen voor een auto financiering via NKC? 

  • Laagste vaste rente
  • Direct online geregeld
  • Geen afsluit kosten 

In 4 stappen je autolening afsluiten:

1)   Bereken je lening en maandelijkse kosten 

2)   Vraag je autolening aan. Ontvang direct vrijblijvende offerte

3)   Ga je akkoord? Lever online de benodigde documenten aan in mijn NKC, onze digitaal beveiligde omgeving

4)   Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Sluit nu je autolening af 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.