Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

07-06-2019

Auto financieren: welke opties zijn er?

Op zoek naar een nieuwe auto maar heb je onvoldoende spaargeld? Dan kan een autolening uitkomst bieden. Lees in dit blog meer over de mogelijkheden om je auto te financieren.

Kies de auto financiering die bij je past 

Je auto financieren kan met een lening bij de bank, met een autolening via de dealer of door te leasen. Alle leenvormen hebben zo hun voor-en nadelen. We zetten ze voor je op een rij. Sluit je een persoonlijke lening af voor je nieuwe auto, dan is de auto echt van jou. Je weet precies waar je aan toe bent: zowel de rente als de looptijd staan vooraf vast. De restwaarde van je auto kun je gebruiken voor het boetevrij aflossen van de lening. Bij een huurkoop lening via de dealer is de auto pas van jou nadat je de auto hebt afbetaald. Vaak betaal je een hogere rente dan bij een persoonlijke lening. De looptijd is vaak langer en ook is extra aflossen niet altijd mogelijk. Hiermee ben je dus een stuk beperkter. 

Bij private lease moet je je auto weer inleveren nadat de leaseperiode voorbij is. Wil je tussentijds het leasecontract verbreken, dan kost dat vaak veel geld. Bovendien kun je na de leaseperiode maar 3 schadevrije jaren meenemen voor je autoverzekering. 

Kortom, de persoonlijke lening is van al deze leenvormen de meest gunstigste om je auto te financieren

Persoonlijke lening meeste geschikte vorm van auto financieren 

Bij een persoonlijke lening, ontvang je het bedrag om je auto te financieren in één keer op je betaalrekening. Vooraf kies je in hoeveel maanden je aflost (de looptijd). Zo weet je vooraf wat je per maand betaalt aan rente en aflossing (maandelijkse termijnbedrag).

Omdat de auto écht van jou is, bouw je schadevrije jaren op en profiteer je van no-claimkorting op je autoverzekering. Bovendien kun je bij een persoonlijke lening tegenwoordig boetevrij extra af te lossen. Heb je een keer extra geld over, los dan je lening extra af. Dan bespaar je op de rentekosten.

Let op de maandlasten auto lening

Nadat je de auto hebt gekocht, komen er nog extra kosten bij. Kijk dus niet alleen naar de maandlasten van de lening, maar ook naar wat je verder kwijt bent aan de auto. Denk hierbij aan brandstof, de autoverzekering en wegenbelasting. Het totale plaatje moet wel in je budget passen.

Auto lening? Verzeker je auto all risk 

Heb je de auto van je dromen gekocht? Dan is het slim om je nieuwe aankoop goed te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is zonde wanneer je schade rijdt en geen vergoeding ontvangt door de verkeerde dekking.

Koop je een auto met financiering? Dan raden wij afhankelijk van het bouwjaar en nieuwwaarde aan de (auto allrisk) te verzekeren. Rijd je de auto bijvoorbeeld door eigen toedoen total loss, dan is het handig om zekerheid te hebben van een schade uitkering.  Zo voorkom je dat je vast zit je aan de autofinanciering terwijl de auto op de sloop staat. 

Waarom juist kiezen voor een auto financiering via NKC? 

 • Laagste vaste rente
 • Direct online geregeld
 • Geen afsluit kosten 

In 4 stappen je autolening afsluiten:

1)   Bereken je lening en maandelijkse kosten 

2)   Vraag je autolening aan. Ontvang direct vrijblijvende offerte

3)   Ga je akkoord? Lever online de benodigde documenten aan in mijn NKC, onze digitaal beveiligde omgeving

4)   Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Sluit nu je autolening af 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.