De mogelijkheden om geld te lenen als u een uitzendkracht bent

De continuïteit en stabiliteit van het inkomen is van essentieel belang bij kredietverstrekking. Als u uitzendkracht bent, kunt u onder bepaalde voorwaarden via Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten.

Bij kredietverstrekking wordt altijd rekening gehouden met hoe groot het risico is dat de lening mogelijk niet wordt terugbetaald. Een belangrijk risico is het betalingsrisico, bijvoorbeeld wanneer het inkomen wegvalt. Bij een uitzendcontract is dit risico aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld bij een langlopend vast dienstverband. Een hoger risico betekent veelal een beperking van de leencapaciteit en een rente opslag!

Uitzendbasis of detacheringsbasis wordt, afhankelijk van de fase waarin men zit, meegenomen mits het uitzend-/detacheringsbureau gecertificeerd is bij het NEN-register.

Tips om een lening af te sluiten als u een uitzendkracht bent

Fase A/1+2 (1e 78 weken): werken op basis van uitzendbeding. Het werk eindigt wanneer de uitzending op verzoek van de opdrachtgever/inlener wordt beëindigd. In deze fase wordt bij kredietverstrekking 0% meegenomen van het uitzendinkomen.

Fase B/3 (2 jaar): recht op doorbetaling van tenminste 85% van het laatst verdiende loon over het afgesproken aantal uren, ook als er tijdelijk geen werk is. Er is sprake van verplichte acceptatie van passende arbeid. In deze fase wordt bij kredietverstrekking 70% meegenomen van het uitzendinkomen.

Fase C/4: dienstverband voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau. Net als in fase B geldt de 85% uitbetaling met daarbij verplichte acceptatie van passende arbeid. In deze fase wordt bij kredietverstrekking 100% van het uitzendinkomen meegenomen.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top