De mogelijkheden om geld te lenen als u een uitzendkracht bent

De continuïteit en stabiliteit van het inkomen is van essentieel belang bij kredietverstrekking. Als u uitzendkracht bent, kunt u onder bepaalde voorwaarden via Nederlands Krediet Collectief een lening afsluiten.

Bij kredietverstrekking wordt altijd rekening gehouden met hoe groot het risico is dat de lening mogelijk niet wordt terugbetaald. Een belangrijk risico is het betalingsrisico, bijvoorbeeld wanneer het inkomen wegvalt. Bij een uitzendcontract is dit risico aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld bij een langlopend vast dienstverband. Een hoger risico betekent veelal een beperking van de leencapaciteit en een rente opslag!

Uitzendbasis of detacheringsbasis wordt, afhankelijk van de fase waarin men zit, meegenomen mits het uitzend-/detacheringsbureau gecertificeerd is bij het NEN-register.

Tips om een lening af te sluiten als u een uitzendkracht bent

Fase A/1+2 (1e 78 weken): werken op basis van uitzendbeding. Het werk eindigt wanneer de uitzending op verzoek van de opdrachtgever/inlener wordt beëindigd. In deze fase wordt bij kredietverstrekking 0% meegenomen van het uitzendinkomen.

Fase B/3 (2 jaar): recht op doorbetaling van tenminste 85% van het laatst verdiende loon over het afgesproken aantal uren, ook als er tijdelijk geen werk is. Er is sprake van verplichte acceptatie van passende arbeid. In deze fase wordt bij kredietverstrekking 70% meegenomen van het uitzendinkomen.

Fase C/4: dienstverband voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau. Net als in fase B geldt de 85% uitbetaling met daarbij verplichte acceptatie van passende arbeid. In deze fase wordt bij kredietverstrekking 100% van het uitzendinkomen meegenomen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Vriendelijk personeel, duidelijk en snel. Volledig qua informatie en de rente is ook prettig. Al met al een aanrader.”

Fam. B.

Bekijk alle 217 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top