Bereken de financiering van uw recreatiewoning

Rente v.a.

%

Maandlast

100 p/m

o.b.v 120 mnd

Chalet financiering

Eigenaar worden van een chalet. Het chalet kunt u gebruiken als recreatie- of vakantiewoning maar ook als belegging. Als u over voldoende eigen middelen beschikt kunt u het chalet zelf financieren en hoeft u geen lening af te sluiten of uw huidige hypotheek te verhogen. Wilt u uw eigen geld niet gebruiken dan kunt u natuurlijk kiezen voor een andere financieringsvorm. Zonder eigen geld bent u aangewezen op een financiering via een lening of tweede hypotheek.

Looptijd

De looptijd van een lening ten opzichte van een tweede hypotheek is kort. Maximaal 15 jaar ten opzichte van 30 jaar bij een hypotheek. De rente van een hypotheek is in sommige gevallen lager dan de rente van een reguliere lening maar omdat de looptijd van een lening korter is betaalt u uiteindelijk minder rente. Uw chalet financieren met een lening betekent dat u eerder schuldenvrij bent.

Financieren met een hypotheek

Een geheel nieuwe hypotheek afsluiten om uw chalet te financieren is geen optie. De huidige regelgeving rondom het verstrekken van een hypotheek staat dit niet meer toe. U kunt alleen de eerste woning financieren vanuit een hypotheek. Een tweede woning, vakantiehuis of chalet kunt u maar voor een beperkt deel vanuit een hypotheek financieren. Het resterende bedrag moet u zelf inbrengen om het chalet te kunnen kopen.

U kunt de overwaarde van uw huidige hypotheek gebruiken om het chalet van uw keuze te financieren. Het werkt simpel: u verhoogt uw huidige hypotheek (indien uw inkomen dit toelaat) met het benodigde bedrag en uit deze verhoging wordt het chalet gefinancierd. De hypotheekrenteaftrek is niet van toepassing op een chalet. Dit belastingvoordeel is alleen van toepassing op de eerste woning.

Bij het verhogen van uw hypotheek moet u ook rekening houden met extra bijkomende kosten voor taxatie van de woning, notariskosten en afsluitkosten. Deze kosten zijn niet van toepassing bij het afsluiten van een lening. Wij brengen ook geen extra advieskosten in rekening.

Lening afsluiten voor aankoop chalet

Uw chalet kunt u financieren met drie leenvormen. U kunt kiezen voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of ons hybride krediet.

Als u kiest voor een persoonlijke lening zet u de rente en looptijd van de lening vast. De einddatum van de lening staat vast dus u weet op welke datum de lening is afgelost. De persoonlijke lening wordt vaker als leenvorm gekozen dan een doorlopend krediet voor dit leendoel. De lage rente van dit moment zet u vast en een persoonlijke lening geeft zekerheid. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Wilt u tussentijds extra inlossen op de lening? Dat mag net als bij een doorlopend krediet kosteloos en op het moment wanneer u wilt.

Een doorlopend krediet geeft meer flexibiliteit doordat u zelf bepaalt wanneer u welk bedrag van de lening opneemt. De rente en looptijd van deze leenvorm zijn variabel. U mag altijd tussentijds extra inlossen op de lening en heeft u een bedrag afgelost maar wilt u het opnieuw opnemen? Dat kan. Een doorlopend krediet geeft financiële vrijheid en u heeft altijd geld achter de hand voor onverwachte uitgaven of kosten.

Het chalet financieren met ons hybride krediet geeft u zekerheid en flexibiliteit; het combineert het beste uit de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Het vaste deel lost u tegen vaste maandelijkse termijnen af tegen een vaste rente. Het deel doorlopend krediet heeft een variabele rente en biedt u extra financiële ruimte. Het hybride krediet is geschikt voor mensen met een hoge leenbehoefte.

Chaletfinanciering aanvragen

Vraag online een offerte aan voor de financiering van uw chalet. U vult uw gegevens in en wij sturen u een voorstel van onze partnerbanken. Wij begeleiden u tijdens het hele proces van aanvraag tot uitbetalen van de lening. Maar ook nadat de lening is afgesloten checken wij jaarlijks of uw lening nog aan al uw wensen voldoet en of hij nog steeds aansluit bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Op basis van ons adviesrapport, waarin uw financiële situatie in kaart is gebracht, adviseren wij u kosteloos welke lening de beste passende lening is voor u zodat u een verantwoorde lening afsluit voor de chaletfinanciering.

Als u een lening bij ons afsluit kunt u tegelijkertijd een verzekering afsluiten als kredietbeschermer. Deze kredietbeschermer zorgt ervoor dat u, ondanks veranderende situaties, altijd aan uw financiële verplichtingen kunt blijven voldoen en onbezorgd kunt genieten van uw investering! De verzekeringen die wij aanbieden zijn:

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Vriendelijk personeel, duidelijk en snel. Volledig qua informatie en de rente is ook prettig. Al met al een aanrader.”

Fam. B.

Bekijk alle 217 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top