WOZ-krediet of een Woning Voordeel Krediet als alternatief

Door de aangescherpte hypotheekregels wordt het voor eigen woningbezitters steeds moeilijker om een verbouwing of woningverbetering te financieren vanuit een verhoging van de hypotheek. Een WOZ-krediet of een Woning Voordeel Krediet is een goed alternatief. Het levert u een aantrekkelijke rentekorting op, omdat het huis door de bank als extra zekerheid wordt ingezet. Bovendien betaalt u geen afsluit-, notaris- en taxatiekosten.

Voordelen ten opzichte van tweede hypotheek

Voor het WOZ-krediet betaalt u geen afsluitkosten. U hoeft niet naar de notaris en er is ook geen taxatierapport vereist. De WOZ-beschikking van uw gemeente volstaat. Als zekerheid tekent u een zogenaamde positieve/negatieve hypotheekverklaring die is opgenomen in de kredietovereenkomst. In tegenstelling tot een tweede hypotheek is een WOZ-krediet binnen enkele dagen geregeld.

Positieve/negatieve hypotheekverklaring

Een positieve/negatieve hypotheekverklaring houdt in dat u op eerste verzoek van de bank zult meewerken aan het vestigen van een hypotheek op uw woonhuis. U verstrekt dan een recht van hypotheek op uw woonhuis gelijk aan de overeengekomen kredietlimiet, verhoogd met 40% voor rente en kosten.

Een dergelijk verzoek zal slechts worden gedaan indien de bank redenen heeft om aan te nemen dat u uw betalingsverplichtingen niet of niet correct zult nakomen. Daarnaast bent u niet bevoegd over te gaan tot het vervreemden, bezwaren, c.q. (verder) met hypotheek of anderszins te bezwaren van uw woonhuis zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de bank.

Voordelen ten opzichte van een hypotheek met topopslag

In een aantal gevallen is het interessant om een gedeelte van de hypotheek om te zetten naar een WOZ-krediet. Dit kan met name aantrekkelijk zijn in die gevallen waarbij bijvoorbeeld de hypotheek net boven 100% executiewaarde zit. De hypotheek valt dan in de categorie 'tot en met 125% executiewaarde' en daarvoor betaalt u een renteopslag.

Door alles wat u boven de 100% executiewaarde geleend heeft om om te zetten naar een WOZ-krediet, vervalt de topopslag op de (gehele) hypotheek. Dit kan u een grote besparing opleveren (in sommige gevallen scheelt dit 0,3% rente!). Bij een hypotheek van € 200.000 scheelt dat € 600 per jaar.

Geldverstrekkers hanteren over het algemeen een 5-tal risicoklassen: NHG, 75%, 90%, 100% en 125%. U kunt dus veel besparen door een gedeelte van de hypotheek om te zetten naar een WOZ-krediet waardoor uw hypotheek in een lagere risicoklasse komt.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top