De mogelijkheden om geld te lenen als alleenstaande

Via Nederlands Krediet Collectief kunt u vanzelfsprekend een lening aanvragen als alleenstaande. In principe heeft u dezelfde mogelijkheden als mensen die getrouwd of samenwonend zijn. Geldverstrekkers zijn soms wel iets voorzichtiger om u een lening aan te bieden omdat zij meer risico lopen. Als uw inkomen namelijk om welke reden dan ook wegvalt, heeft u minder mogelijkheden om aan uw maandelijkse verplichtingen te voldoen.

Natuurlijk kunt u een kredietbeschermer afsluiten, maar daarmee zijn niet alle risico´s af te dekken. In de meeste gevallen is het voor u als alleenstaande, mits u over voldoende inkomsten beschikt, echter gewoon mogelijk om een lening af te sluiten.

Tips voor alleenstaanden die een lening willen afsluiten

Bij het aanvragen van een lening is het verstandig om zo veel mogelijk gegevens aan te leveren. Hoe meer informatie beschikbaar is voor de geldverstrekker, hoe minder onzekerheden er zijn. Hoe lager het risico voor de bank, hoe lager normaal gesproken de rente die zij u willen aanbieden.

Het maximaal te lenen bedrag voor een alleenstaande is vaak lager dan voor gehuwden of samenwonenden. Het is dan ook belangrijk om bij uw aanvraag te vermelden wanneer u over extra inkomensbestanddelen beschikt. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag, overwerk of andere toeslagen. Vaak neemt de geldverstrekker deze extra´s (gedeeltelijk) mee, waardoor u in aanmerking kunt komen voor een hoger leenbedrag of een lagere rente.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top