Lening afsluiten zonder advies

Bij het aanvragen en afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is het belangrijk dat u vooraf stilstaat bij de risico’s van het aangaan of afsluiten van een lening.

Aan het aanvragen en afsluiten van een consumptief krediet zijn risico’s verbonden. Zo kan de betaalbaarheid van het krediet in gevaar komen door bijvoorbeeld: overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en/of echtscheiding. Of wanneer u om wat voor redenen dan ook minder gaat werken.

Kiest u voor eigen verantwoording en dus niet voor advies, dan zult u zelfstandig goed moeten kunnen inschatten of deze risico’s aanwezig zijn. En of u deze risico’s wilt en kunt lopen.

Wilt u deze risico’s niet lopen en u bent hiervoor nog niet goed verzekerd (particulier of via werkgever), dan kunt u zelfstandig en zonder advies bepalen hiervoor een (aanvullende) verzekering af te sluiten.

Binnen onze 'execution only'-dienstverlening faciliteren wij alleen een aanvullende overlijdensrisicoverzekering (orv), ook wel kwijtschelding bij overlijden genoemd. Wilt u zich daarnaast (aanvullend) verzekeren voor inkomensterugval bij onvrijwillige werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, dan kunt u zich beter goed laten adviseren gezien de complexiteit van deze producten.

De risico's bij geldlenen

De risico’s bij het aanvragen en afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet:

• Inkomen valt weg bij overlijden.
• Inkomen valt terug bij arbeidsongeschiktheid.
• Inkomen valt terug bij (langdurig) in de ziektewet.
• Inkomen valt terug bij werkloosheid.
• Inkomen valt terug bij minder werken.
• Inkomen valt terug bij pensioen of VUT.
• Eén van beide inkomens valt weg bij echtscheiding.
• Het risico dat een variabele rente stijgt. Hierdoor wordt de theoretische looptijd van een doorlopend krediet langer.
• Bij het bereiken van de 60- of 65-jarige leeftijd moet een doorlopend krediet worden afgebouwd vóór de 68- of 74-jarige leeftijd. Dit betekent vaak een hogere maandtermijn.

Werkwijze geldlenen zonder advies

Geldlenen zonder advies heet geldlenen op basis van 'execution only'. Deze vorm van dienstverlening is uitsluitend geschikt voor consumenten die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product te kunnen kiezen. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de te maken productkeuze (doorlopend krediet of persoonlijke lening) en de afstemming hiervan op uw persoonlijke situatie. 

Met het invullen van het aanvraagformulier geeft u ons de opdracht om een offerte aanvraag te doen bij de banken waarmee wij samengewerken. Dit zijn: Defam, Interbank, Nationale Nederlanden, Sygma Finance en Alpha Credit. Bij goedkeuring volgt per mail in één overzicht de terugkoppeling van de banken. Hierin staat expliciet vermeld tegen welke voorwaarden u in aanmerking kunt komen voor een lening. Aan de hand van dit overzicht geeft u ons opdracht om de gewenste offerte op te maken en te verzenden.

Als alles naar wens is, kunt u de offerte ondertekenen en retourneren inclusief de benodigde bescheiden. Wij zullen dan alle relevante acceptatie- en administratieprocessen voor u afwikkelen. Zo kunt u binnen maximaal twee werkdagen snel en foutloos beschikken over het geld.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Netjes snel en duidelijk,zeker voor iedereen aan te raden”

Jeroen

Bekijk alle 215 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top