Hoeveel lost u maandelijks af op een lening?

Hoeveel u maandelijks aflost op uw lening, bepaalt u zelf op basis van de gewenste maandtermijn. Alle leningen met een vaste maandtermijn worden afgelost volgens een annuïtair aflossingschema. Dit betekent dat u aan het begin van de looptijd meer rente betaalt. Wanneer de looptijd vordert en het saldo van de lening daalt, wordt er maandelijks meer aflossing betaald.

Bij een persoonlijke lening krijgt u een keer per jaar een jaaroverzicht waarop u exact kunt zien hoeveel rente u hebt betaalt en hoeveel er is afgelost. Bij een doorlopend krediet krijgt u maandelijks een overzicht waarop u dit kunt zien. Dit heeft te maken met het feit dat de rente bij een doorlopend krediet variabel is.

Lening sneller aflossen

Uw lening sneller aflossen kan alleen bij een persoonlijke lening met een vaste rente. Vanaf het begin van de looptijd van de lening tot het laatste jaar betaalt u bij extra aflossen een boeterente van 1% over het extra af te lossen bedrag. In het laatste jaar van de looptijd betaalt u 0,5% boeterente.

Bij een doorlopend krediet met een variabele rente kunt u zonder boeterente altijd extra en dus sneller aflossen. Ook kunt u wat u hebt afgelost weer opnemen.

Bestaande leningen aflossen

Aan het oriënteren om een nieuwe lening te gaan afsluiten? Dan is het verstandig om uw bestaande leningen hierbij te betrekken. Bestaande leningen zijn vaak afgesloten tegen een hogere rente dan de huidige rente momenteel staat.

Daarnaast is het altijd zo dat meerdere kleinere bestaande leningen veel duurder zijn dan één lening. Ook is het natuurlijk veel overzichtelijker om één voordeligere lening te hebben dan allemaal losse leningen.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 9.2 van de 10!

Onze klanten geven ons een

9.2

desiree

Zeer goed geholpen door Tamara, heb het als zeer prettig ervaren

heer De R

Zeer vriendelijke medewerkster!!

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top