Hoeveel lost u maandelijks af op een lening?

Hoeveel u maandelijks aflost op uw lening, bepaalt u zelf op basis van de gewenste maandtermijn. Alle leningen met een vaste maandtermijn worden afgelost volgens een annuïtair aflossingschema. Dit betekent dat u aan het begin van de looptijd meer rente betaalt. Wanneer de looptijd vordert en het saldo van de lening daalt, wordt er maandelijks meer aflossing betaald.

Bij een persoonlijke lening krijgt u een keer per jaar een jaaroverzicht waarop u exact kunt zien hoeveel rente u hebt betaalt en hoeveel er is afgelost. Bij een doorlopend krediet krijgt u maandelijks een overzicht waarop u dit kunt zien. Dit heeft te maken met het feit dat de rente bij een doorlopend krediet variabel is.

Lening sneller aflossen

Uw lening sneller aflossen kan alleen bij een persoonlijke lening met een vaste rente. Vanaf het begin van de looptijd van de lening tot het laatste jaar betaalt u bij extra aflossen een boeterente van 1% over het extra af te lossen bedrag. In het laatste jaar van de looptijd betaalt u 0,5% boeterente.

Bij een doorlopend krediet met een variabele rente kunt u zonder boeterente altijd extra en dus sneller aflossen. Ook kunt u wat u hebt afgelost weer opnemen.

Bestaande leningen aflossen

Aan het oriënteren om een nieuwe lening te gaan afsluiten? Dan is het verstandig om uw bestaande leningen hierbij te betrekken. Bestaande leningen zijn vaak afgesloten tegen een hogere rente dan de huidige rente momenteel staat.

Daarnaast is het altijd zo dat meerdere kleinere bestaande leningen veel duurder zijn dan één lening. Ook is het natuurlijk veel overzichtelijker om één voordeligere lening te hebben dan allemaal losse leningen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

“Vriendelijk personeel, duidelijk en snel. Volledig qua informatie en de rente is ook prettig. Al met al een aanrader.”

Fam. B.

Bekijk alle 217 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.2

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Onze specialisten

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Anna van Saksenlaan 10 (1e etage)
2593 HT ‘s- Gravenhage

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

 

Vestiging Mijdrecht

Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

 

Vestiging Otterlo

Arnhemseweg 22-a
6731 BS Otterlo

Back to top