Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

28-02-2019

Aantal mensen met betalingsachterstanden krediet opnieuw gedaald

In 2018 had 6,2 % van de mensen met een geregistreerd krediet een betalingsachterstand. Het aantal betalingsachterstanden is ten opzichte van het voorgaand jaar met 0,4 procent gedaald. Ondanks de daling van de betalingsachterstanden blijft het aantal kredieten stijgen. Dit blijkt uit de Kredietbarometer van de Stichting BKR. 

Groei door kleinere kredieten

De groei van het totaal aantal mensen met een krediet laat zich onder andere verklaren doordat er sinds mei 2017 ook kleinere kredieten worden opgenomen in het kredietregister, zoals mobiele telefoonkredieten. De BKR Kredietbarometer laat zien dat het absolute aantal kredietnemers met problemen afneemt en dat er ondanks de groei in registraties procentueel minder achterstanden zijn dan in de voorgaande jaren.

Nederlanders leenden vorig jaar het vaakst geld voor het oversluiten van bestaande leningen (33,6%). Een lening oversluiten is interessant door de lage leenrente van dit moment. Daarnaast biedt oversluiten de kans om van dure leenvormen, zoals roodstaan en betaalkaarten, af te komen.

Ook het Nederlands Krediet Collectief pleit voor verantwoord geld lenen. Zo introduceerden zij vorig jaar de aflosblije lening

Aflosblije lening

Wat als jouw doorlopend krediet niet meer bij past bij je huidige situatie? Dan is oversluiten een goede optie. Het Nederlands Krediet Collectief heeft daarom de aflosblije lening, waarbij al je doorlopende kredieten (naast je hypotheek) worden overgesloten en samengevoegd tot één lening. Zo heb je geen hoge maandelijkse rente kosten en ligt de aflostijd tussen de 12 en 180 maanden. De focus ligt op zo snel mogelijk schuldenvrij zijn.

Chris Hilgersom, allround kredietspecialist en directeur, Nederlands Krediet Collectief:

“We mogen meer toe naar een manier van verantwoord lenen, waarbij de lening is afgestemd op het leendoel van de consument. Hiermee voorkom je dat jouw lening doorloopt, terwijl de economische levensduur van het aangeschafte product al voorbij is”.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Actuele rente

Rentestand per donderdag 13 mei

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.