Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Tips voor persoonlijk lenen

04-01-2019

Geld lenen in 2019: wat kunnen we financieel verwachten?

De koopkracht stijgt in 2019. Dat is goed nieuws.

Heb jij al plannen voor het komend jaar zoals een verbouwing, een nieuwe auto of een nieuwe keuken? Lees meer over waarvoor mensen in 2019 geld lenen.  

Economische groei zorgt voor groei aankopen 

Volgens het NIBUD gaat vrijwel iedereen dit jaar profiteren van de belastingverlagingen, de verhoging van de heffingskortingen en de loonstijgingen. Tweeverdieners met bovenmodale inkomens profiteren het meest. Zij hebben straks 128 euro per maand meer te besteden. Nu we meer te besteden hebben, is de financieringsbereidheid onder Nederlandse consumenten ook gestegen. 

We geven als consumenten weer meer geld uit, ook geld dat we niet hebben. Het aantal afgesloten leningen stijgt nog steeds de laatste jaren.

Belangrijkste leendoelen 2019 

Het afgelopen kwartaal zijn er veel volgens de GFK VFN Financieringsbarometer grote aankopen gedaan voor grotere vakantiereizen en consumentenelektronica. Voor het aankomend jaar laat deze meting zien dat ruim 61% van de respondenten verwacht een grote aankoop te doen voor een grotere vakantiereis, een renovatie of verbouwing. 

Daarnaast verwacht 17% van de respondenten een lening af te sluiten voor een auto, caravan, motor of boot. Voor deze grote uitgaven is voor velen onvoldoende spaargeld voor handen.  Een persoonlijke lening kan dan uitkomst bieden. 

Met een persoonlijke lening is het mogelijk om een bedrag te lenen voor een eenmalige uitgave. Zoals bijvoorbeeld een auto of verbouwing aan je huis. Het is ook mogelijk om je bestaande lening(en) samen te voegen of over te sluiten tegen een lagere rente. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. 

Welke lening is in 2019 het goedkoopste en welke krediet is het goedkoopste? Welke lening past het beste bij jou? Bereken eerst  het maximale verantwoorde leenbedrag en laat je daarnaast goed adviseren. Bij het Nederlands Krediet Collectief leen je zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste lening voorwaarden.

Vraag een offerte aan

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89
blog-68

Tips voor persoonlijk lenen

14-06-2019

Lening van je huisbank oversluiten, hoe zit dit?

blog-100

Tips voor persoonlijk lenen

04-06-2019

Caravan financieren: welke opties zijn er?

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.