Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

Klantbeoordeling 9.5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

19-11-2018

Geld lenen om je huis te verduurzamen

Deze week werd bekend dat de ASN Bank de verduurzaming van huizen wil stimuleren met een rentekorting. Wie extra geld wil lenen, krijgt bij deze bank een kleine rentekorting op de hypotheek.

De wettelijke verduurzamings maatregel zorgt ervoor dat huizenkopers 106% in plaats van 100% van de hypotheekwaarde mogen lenen. Maar hoe zit het dan als je al huiseigenaar bent en je huis wil gaan verduurzamen maar onvoldoende spaargeld hebt ? Lees onze tips.

Rentekorting hypotheek aantrekkelijk?

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat slechts ongeveer de helft van de banken huizenkopers dit extra geld niet wil lenen, en dat banken die dat wél doen, vaak de rente verhogen. Dus dan is de vraag of een tweede hypotheek of het verhogen van je hypotheek dan wel zo’n aantrekkelijke keuze is.

Geld lenen voor energiebesparing

Wil je je huis gaan verduurzamen, dan is geld lenen een goede optie. Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kun je op meerdere manieren doen:

 •       Hogere hypotheek

Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Voor investeringen in energiebesparing die nog moeten plaatsvinden, kun je maximaal € 9.000 extra lenen.

 •       Duurzaamheidslening afsluiten via de gemeente. Echter aan deze lening zit wel een maximum verbonden van 25.000 euro.
 •       Persoonlijke lening


Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening afsluiten om de kosten van energiebesparende maatregelen zoals  bijvoorbeeld voor het plaatsen van gevel-, dak- of vloerisolatie en HR++ glas of zonnepanelen te financieren is een goede optie. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar bij koopwoning

Je kunt voor je zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. Heb je een koopwoning? Denk er dan aan dat de rente die je betaalt aftrekbaar is. Je hebt hierdoor een lagere maandlast. Je kunt alleen de rente aftrekken als je een persoonlijke lening afsluit. 

Hoe vraag ik een persoonlijke lening aan?

Een lening aanvragen doet u bij Nederlands Krediet Collectief helemaal online. Via onze website berekent u eenvoudig hoeveel u kunt lenen en wat dat per maand kost. Afhankelijk van het leenbedrag en de gewenste looptijd, kunt u kiezen uit drie verschillende leningen: Doorlopend krediet, Persoonlijke lening en Hybride krediet. Kies de lening die bij u past en vraag online een vrijblijvende offerte aan.


Offerte aanvragen

Voordelen persoonlijke lening bij het Nederlands Krediet Collectief

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,9%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Zorgeloos lenen: veilig en betrouwbaar

Auteur: Tamara Blommaert

Senior Kredietspecialist

Specialisme: financieel advies, besparen op maandlasten085 - 760 89 89
Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

blog-69

Tips voor huiseigenaren

08-08-2019

Investeren in huisisolatie, de voordelen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 17 september

“Lening werd zeer snel geregeld en zelfs aanpassing van het te lenen bedrag was bunnen een dag gerealiseerd. Ook werd er goed meegedacht vwb de beste aanbieder.”

JG Hamstra

Bekijk alle 632 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 4,2%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 56.522,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 785,- en een rentetarief van 4,2%.