Bereken uw lening

Rente v.a.

%

Maandlast

100 p/m

o.b.v. 120 mnd

19-11-2018

Deze week werd bekend dat de ASN Bank de verduurzaming van huizen wil stimuleren met een rentekorting. Wie extra geld wil lenen, krijgt bij deze bank een kleine rentekorting op de hypotheek.

De wettelijke verduurzamings maatregel zorgt ervoor dat huizenkopers 106% in plaats van 100% van de hypotheekwaarde mogen lenen. Maar hoe zit het dan als je al huiseigenaar bent en je huis wil gaan verduurzamen maar onvoldoende spaargeld hebt ? Lees onze tips.

Rentekorting hypotheek aantrekkelijk?

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat slechts ongeveer de helft van de banken huizenkopers dit extra geld niet wil lenen, en dat banken die dat wél doen, vaak de rente verhogen. Dus dan is de vraag of een tweede hypotheek of het verhogen van je hypotheek dan wel zo’n aantrekkelijke keuze is.

Geld lenen voor energiebesparing

Wil je je huis gaan verduurzamen, dan is geld lenen een goede optie. Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kun je op meerdere manieren doen:

 •       Hogere hypotheek

Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Voor investeringen in energiebesparing die nog moeten plaatsvinden, kun je maximaal € 9.000 extra lenen.

 •       Duurzaamheidslening afsluiten via de gemeente. Echter aan deze lening zit wel een maximum verbonden van 25.000 euro.
 •       Persoonlijke lening


Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening afsluiten om de kosten van energiebesparende maatregelen zoals  bijvoorbeeld voor het plaatsen van gevel-, dak- of vloerisolatie en HR++ glas of zonnepanelen te financieren is een goede optie. De looptijd, de rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar bij koopwoning

Je kunt voor je zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. Heb je een koopwoning? Denk er dan aan dat de rente die je betaalt aftrekbaar is. Je hebt hierdoor een lagere maandlast. Je kunt alleen de rente aftrekken als je een persoonlijke lening afsluit. 

 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: woensdag 12 december

“Zeer snel en vakkundig geholpen, Komen afspraken direct na en alles werd zeer duidelijk uitgelegd. Alleen enkele bestanden hoeven upladen en Nederlands Krediet Collectief deed de rest voor mij. Toppie!!”

heer Hendrix

Bekijk alle 390 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 9.4

5 sterren op Trustpilot

Logo Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

085 - 760 89 89

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl