Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Tips voor huiseigenaren

10-11-2017

Toename consumptief krediet na daling maximale hypotheek

Het aantal aanvragen voor consumptief krediet zal gaan stijgen. Dat is de verwachting nu de maximale hypotheek van 101% naar 100% is bijgesteld met ingang van 1 januari 2018. Verbouwingen, inboedel en kosten koper kunnen niet meer worden meegefinancierd met de hypotheek, wat in voorgaande jaren haast een vanzelfsprekendheid was. Uw huis kunt u financieren met een hypotheek, de andere (bijkomende) kosten via een (annuïtaire) consumptieve lening.

Persoonlijke lening, doorlopend krediet of hybride krediet

Voor welke leenvorm van ons consumptief krediet kiest u? Een persoonlijke lening met een vaste rente, looptijd en maandlasten. Of wilt u meer flexibiliteit en kiest u voor een doorlopend krediet met een variabele rente? Een gecombineerde lening van deze twee leenvormen is ook mogelijk; u sluit dan ons hybride krediet af. Dit krediet is speciaal ontwikkeld voor consumenten die een hoog bedrag willen lenen tot een maximum van € 150.000,=. Met dit hybride krediet profiteert u zowel van de voordelen van een persoonlijke lening, een vaste lage rente en mogelijk fiscaal voordeel, als van de voordelen van een doorlopend krediet waarbij u zelf bepaalt wanneer u welk bedrag van het krediet opneemt. En u mag afgeloste bedragen opnieuw opnemen.

Fiscaal voordeel

Als u twijfelt tussen de leenvormen kan de fiscale aftrek van de rentekosten bij een persoonlijke lening misschien wel de doorslag geven. Als u als leendoel een verbouwing of verbetering aan de woning wilt realiseren dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Dat geldt ook voor het deel persoonlijke lening van het hybride krediet. De rente staat nu historisch laag dus om tijdens de hele looptijd te kunnen profiteren van dit lage rentetarief kiest u voor een persoonlijke lening. De rente van een doorlopend krediet is variabel en dus onderhevig aan eventuele renteschommelingen.

Boetevrij tussentijds inlossen

Op alle leningen en kredieten bij het Nederlands Krediet Collectief  mag u kosteloos extra inlossen tijdens de looptijd. U betaalt hiervoor geen boete. Bij extra of vervroegde aflossingen op uw hypotheek wordt vaak wel een boete in rekening gebracht voor het mislopen van ingecalculeerde rente voor de bank.

Consumptief krediet versus hypotheek

Maar dit is niet het enige nadeel van een meefinanciering met een hypotheek. Als u er bijvoorbeeld voor koos om uw nieuwe inboedel mee te financieren betekende dat een looptijd van 30 jaar voor uw meubels. Erg lang als u bedenkt dat de economische levensduur van meubels een paar jaar is. Met een consumptief krediet sluit u een passende looptijd voor de lening af zodat u niet betaalt terwijl de producten al zijn afgeschreven.

Restschuld financieren

Als de hypotheekschuld hoger is dan de verkoopprijs van uw woning betekent dat dat uw met een restschuld zit. Deze kunt u niet meer meefinancieren met uw nieuwe hypotheek maar wel met een lening. En dat is nog voordeliger ook. En sneller; een lening regelt u zelf online zonder tussenkomst van een notaris of lange doorlooptijden.

Geld lenen met advies

Onze adviseurs adviseren u wat de best passende leenvorm voor uw persoonlijke leendoel is. U sluit bij ons een lening af tegen een lage rente en goede voorwaarden. Wilt u uw lening verzekeren? Ook dat kan bij ons met onze kredietbeschermer. In geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden is uw lening of krediet verzekerd zodat geen financiële problemen ontstaan.

blog-70

Tips voor huiseigenaren

20-09-2019

Belastingvoordelen geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor tuin

Tips voor huiseigenaren

30-08-2019

Geld lenen voor je tuin

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.