Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

14-04-2016

3 tips om te profiteren van de lage rente

Vorige week ging onze blog nog over het vastzetten van de huidige lage rente. Het advies om uw doorlopend krediet met variabele rente over te sluiten naar een persoonlijke lening met vaste rente. Zodat u blijft profiteren van de lage rente. Maar er zijn meer manieren waarop u voordeel kunt behalen aan de huidige lage rentetarieven.

Lening oversluiten

De lage rente is niet alleen een gunstig moment voor het oversluiten van een krediet met variabele rente. Voor iedere lening die al wat langer geleden afgesloten werd, geldt: waarschijnlijk kan het goedkoper. Omdat uw lening oversluiten ook nog eens erg gemakkelijk is dankzij onze oversluitservice, kunt u zo snel en eenvoudig geld besparen. Bij een persoonlijke lening oversluiten kan het zijn dat u boeterente moet betalen. Maar door de historisch lage rente is het voordeel dat het u oplevert vaak groter dan de boete.

Lening voor verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing is een veelvoorkomend leendoel. Zeker nu het steeds lastiger wordt meer te lenen met een hypotheek. Maar eigenlijk had hier ieder leendoel kunnen staan. Geld lenen voor zonnepanelen, een vakantie of een nieuwe auto. Ongeacht uw plannen, nu is een zeer geschikt moment voor een lening afsluiten. Vraag een offerte aan; een lening afsluiten kan al vanaf 4,4% rente.

Lening aflossen

Terwijl geld lenen aantrekkelijker wordt door de lage rente, levert geld sparen steeds minder op. Bij veel banken krijgt u minder dan 1% rente. Heeft u spaargeld en tegelijkertijd een lening? Dan is dit hét moment om uw lening extra af te lossen. Een lening kost namelijk meer geld dan uw spaargeld oplevert. Extra aflossen betekent besparen op uw rentekosten en zo bent u sneller schuldenvrij.

Actuele rente

Rentestand per vrijdag 16 april

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.