Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Algemene tips

10-03-2016

Extra registratie van leningen en krediet. Hoe zit dat?

Eind vorig jaar verscheen een artikel op Nu.nl waarin directeur Peter van den Bosch vertelt waarom BKR steeds meer informatie over consumenten verzamelt. Het krediet bureau zet zich sinds de kredietcrisis namelijk extra in voor meer inzicht in betalingsachterstanden. Zodat op tijd ingegrepen kan worden bij geldproblemen. Maar wat willen ze van u weten, en wat zijn de voor- en nadelen?

Registatie leningen en krediet

Als krediet registratiebureau houdt BKR ieder in Nederland afgesloten krediet bij. Hierbij gaat het om consumenten leningen als persoonlijke leningen en het doorlopend krediet. Maar ook om creditcard gebruik en roodstand. En betalingsachterstanden van meer dan 120 dagen op de hypotheek. Zo willen ze voorkomen dat consumenten leningen aangaan die ze eigenlijk niet kunnen betalen.

Geld lenen en schulden database

Iedereen heeft wel iets van de kredietcrisis gemerkt. Het krediet bureau wil voorkomen dat we dat opnieuw moeten meemaken. Met uitgebreidere informatie over consumenten kunnen ze banken beter adviseren bij het verstrekken van leningen. Daarvoor is inzicht nodig in studieschuld, huurachterstand, belastingschuld en onbetaalde rekeningen van zorgverzekeraars, energieleveranciers en telecombedrijven.

Inzetten informatie leningen

BKR wil dé verzamelplek worden voor informatie over schulden. Om die vervolgens te helpen voorkomen. Zoals gezegd door verantwoord geld lenen te stimuleren met advies aan banken. Maar het bureau wil de informatie ook kunnen delen met gemeenten. Zodat waar nodig op tijd hulp geboden kan worden aan huishoudens met geldproblemen.

Voor- en nadelen extra krediet registratie

De uitgebreidere registratie heeft twee kanten. Met meer geregistreerde informatie kan geld lenen voor consumenten lastiger worden. Bij geldproblemen kan dit bescherming bieden tegen nog meer lenen en dus nog meer schulden. Tegelijkertijd kan het een belemmering zijn bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek door starters met een studieschuld. Zeker nu deze schuld de komende jaren zal stijgen door het nieuwe leenstelsel.

Verantwoord geld lenen

Voor- en nadelen dus aan de uitgebreidere registratie van leningen, krediet en betalingsachterstanden. Ook omdat het misschien ongemakkelijk voelt dat er zoveel over u geregistreerd staat. Maar wat ons betreft staat het belang van verantwoord geld lenen als een paal boven water. Daar denken wij dan ook graag met u over mee bij het afsluiten van uw lening.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.