Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Algemene tips

02-04-2015

Rood staan dure vorm van geldlenen

Tussen 2012 en 2013 stond 35% van de Nederlandse huishoudens minimaal één keer rood, blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt. Eind vorig jaar was het totale bedrag dat Nederlanders in de min stonden liefst 12 miljard euro. Rood staan is eigenlijk ook te makkelijk. U hoeft er niets voor te regelen. Voor extra financiële ruimte hoeft u slechts over het beschikbare bedrag op uw lopende rekening heen te gaan. Dat is meteen waar het gevaar schuilt. Want een negatief saldo brengt hoge rentekosten met zich mee.

Hoge rentekosten rood staan

Te veel mensen zijn zich niet bewust van de hoge rente die aan de bank betaald moet worden voor rood staan. Rentepercentages van 11% tot bijna 14%, de maximale rente die gerekend mag worden, zijn geen uitzonderingen. Deze rente ligt flink hoger dan de gemiddelde rente die u betaalt voor een lening. Want dat is tijdelijk rood staan op uw lopende rekening natuurlijk: een vorm van geldlenen.

Alternatieve vorm van geldlenen

Kortom, rood staan is zonde van uw geld. Er zijn namelijk voldoende alternatieven, waarmee u op een verantwoorde én goedkopere manier over extra financiële ruimte kunt beschikken. Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening is bijvoorbeeld al beschikbaar tegen een rentepercentage vanaf 4,6%. Natuurlijk is de daadwerkelijke rente afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Maar dat betekent dat u in vergelijking met tot €2000 rood staan bij ING tot bijna 10% goedkoper uit kunt zijn.

Voorkom rood staan

Vergelijk voordat u een lening afsluit verschillende leningen en rentekosten met elkaar. Dat is het begin van verantwoord geldlenen. Maar realiseer u: geld lenen kost altijd geld. Een andere tip met betrekking tot rood staan ligt dan ook voor de hand: voorkom rood staan. Start nog vandaag met het bijhouden van een huishoudboekje. Zo kunt u onnodig hoge uitgaven opsporen en bezuinigen. Staat u al in de rode cijfers? Probeer dan dit bedrag in te lossen. Omdat sparen op dit moment minder opbrengt dan rood staan kost, zou u uw spaargeld kunnen gebruiken om uw negatieve saldo in te lossen én rood staan in de toekomst te voorkomen. 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 5 maart

“Omdat ik e.e.a. aan woningverbetering van mijn flatje wil gaan doen en daarvoor niet genoeg geldmiddelen ter beschikking had, heb ik afgelopen week een lening aangevraagd bij het Nederlands Krediet Collectief. De medewerkers van genoemde instantie hebben mij telefonisch heel vriendelijk en zeer correct geholpen. Er was begrip voor mijn onwetendheid t.a.v. handelingen met downloaden etc. Daarbij ben ik fantastisch geholpen en zo ben ik ook weer een beetje wijzer geworden in het werken op een pc. En tenslotte: petje af voor de snelle wijze waarop mijn lening door hen is geregeld.”

heer Van der Marel

Bekijk alle 1181 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.177,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 493,14 en een rentetarief van 3,5%.